Asiantuntijat

Hanna Voutilainen
Hanna Voutilainen
(Ravitsemusterapeutti, TtM) TOIJALA

Hallinnonhoitaja

”Olen työskennellyt VitaMiinoissa jo 18 vuotta. Pääosa työstä on ollut vastaanottotoimintaa perusterveydenhuollossa. Myös koulutuksia ja luentoja pidän. Olen perehtynyt erityisesti kasvisruokavalioihin ja urheiluravitsemukseen. Seuraan laajasti ravitsemuskeskustelua meillä ja muualla. Olen perehtynyt myös funktionaaliseen lääketieteeseen. Osaan viittomakielen alkeet ja olen toiminut kuurosokeiden toimintakeskuksessa kuntoutusryhmien parissa. Vastaanottoni ovat tällä hetkellä Janakkalan, Hattulan ja Hämeenlinnan perusterveydenhuollossa.”

Hanna Voutilainen
Katja Sassi-Pyykkö
(Ravitsemusterapeutti, TtM) YLÖJÄRVI

Hallituksen puheenjohtaja

“Olen työskennellyt Pirkanmaan alueella monipuolisissa ravitsemusasiantuntijan tehtävissä lähes 20 vuotta. Pääosa työstä on yksilöllistä asiakasohjausta. Asiakastyötä olen tehnyt monipuolisesti eri ikäisten parissa. Ravitsemusluennot ja koulutus ovat osa työtäni. Toimin ostopalveluna Parkanossa ja Kihniössä. Työterveyshuollon ravitsemusterapiapalveluita tarjoan Terveystalossa Lielahdessa ja Nokialla. Yksityisvastaanotot ovat samoissa pisteissä. Monipuolisuutta työhön ovat tuoneet terveydenedistämishankkeet kuten Diabeteksen ehkäisyn ja hoidon kehittämishanke ja siihen liittyvä D2D-toimeenpanohanke (2004-2010). Ruokakasvatus varhaiskasvatuksessa -hanke ja Sapere -menetelmän jalkauttaminen on antanut työkaluja lasten ruokamieltymysten kehittämiseen. Tällä hetkellä laajennan näkökulmaani kuntoutuksen parissa.”

Hanna Voutilainen
Katja Karppinen
(Ravitsemusterapeutti, TtM) TAMPERE

”Tällä hetkellä työskentelen työterveyshuollossa Terveystalolla ja Pihlajalinnassa, lisäksi vastaanottoja on Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä Tampereella. Minua kiinnostaa syömishäiriöt ja syömisen psykologiset haasteet. Työskentelen mielelläni terveyden edistämisen ja sairauksien ennaltaehkäisyn parissa. Gradussani paneuduin Sapere-menetelmän soveltamiseen eri ammattilaisten työnkuvassa. Työkokemusta olen saanut Keliakialiitosta ja Tampereen yliopistollisesta sairaalasta. Minulla on ravitsemustieteen tutkinnon lisäksi suuhygienistin koulutus.”

Virpi Salminen
(Ravitsemusterapeutti, TtM) TAMPERE
Liisa Kalttila
(Ravitsemusterapeutti, THM) TAMPERE
Mariariitta Suomensalo
(Ravitsemusterapeutti, TtM) TAMPERE
Riitta Tervonen
(Ravitsemusterapeutti, THM, farmaseutti) PIRKKALA

Mirva Kainulainen

(Ravitsemusterapeutti, TtM) HÄMEENLINNA